ua     ru    Sitemap   Sitemap     | Пошук... |       Сайт відкрито 14.12.2005

Ukraine - Distributed Computing Team

 

 » Навігація 
  Новини
  Новини (Архів)
  Описи проектів
  Опитування
  Архіви

  Форум
  Форум (PDA)

 » Статті 


       Описи проектів 
Начало раздела > Folding@Home

Встановлення кліента Folding@Home



автори - ReMMeR і nikelong. Використаний матеріал Роман Ковбасюк aka romko (авторські права cc-by-2.5) Переклад: Макс aka Arbalet.


 

 

Folding@Home : швидкий старт

 

Для того щоб розпочати приймати участь у проекті Folding@Home досить виконувати нижчевикладені пункти :

   1) Скачати клієнт можна по приведеним посиланням :

   Windows :

Графічна версія (Windows NT/2000/XP) : http://www.stanford.edu/group/pandegroup/release/Folding@Home503.EXE
Графічна версія (Windows 98/Ме) : http://www.stanford.edu/group/pandegroup/release/Folding@Home4.EXE
Консольна версія (Windows NT/2000/XP): http://www.stanford.edu/group/pandegroup/release/FAH502-Console.exe

   Linux (консольна версія) : http://www.stanford.edu/group/pandegroup/release/FAH502-Linux.exe

   Mac OS:
Графічна версія : http://www.stanford.edu/group/pandegroup/release/FAH5.02-GUI.dmg
Консольна версія : http://www.stanford.edu/group/pandegroup/release/FAH5.02-CLІ.dmg

    Повний список версій для завантаження можна побачити на цій сторінці : http://folding.stanford.edu/download.html

   

Опис встановлення для графічної версії клієнта

( Для консольної пролистуємо униз )

   2) Запускаємо програму.

Починаємо установку

   Вказуємо ім'я користувача - ім'я під яким користувач бере участь у проекті. (Висота букв має значення. romko це не те ж саме що Romko )

Вибираємо каталог для встановлення програми

   Вибираємо каталог для встановлення програми

Задаємо назву каталогу в Пуск- Програми

   Задаємо назву каталогу в Пуск- Програми

встановлення закінчена. Запускаємо програму !

   встановлення закінчена. Запускаємо програму !

значок у панелі задач.

   Якщо усе пройшло нормально, бачимо значок у панелі задач.

Настроїмо програму після першого запуску

   Небагато настроїмо програму після першого запуску.

Параметри конфігурації клієнта




   Загальні налаштування

Загальні встановлення

   User name: Ім'я користувача - ім'я під який користувач бере участь у проекті. (Висота букв має значення. RomkO це не т же саме що romko )
   Team number : Номер команди (параметр) - номер команди, членом якої є користувач. Команда Ukraine має номер 2164. Не помиліться ;). Бали, набрані учасником в одній команді, при переході учасника в іншу команду залишаються за старою.

   Налащтування HTTP-проксі (секція з'єднання)


Налащтування HTTP-проксі (секція з'єднання)

   Ask before using network : Запитувати дозвіл на вихід в Інтернет. встановлення в "Yes" означає, що клієнт буде видавати запит користувачу щораз , коли йому буде необхідно одержати завдання, чи відправити результат.
   Use internet Explorer Connectіon Settings : Використовувати налаштування ІE. Для доступу в Інтернет використовуються встановлення проксі-сервера з конфігурації internet Explorer'а. Встановлення галочки означає, що подальше настроювання доступу в клієнті Folding@Home не потрібне.
   Set a proxy server : Доступ через проксі. встановлення галочки означає, що клієнт буде зв'язуватися із серверами проекту через проксі, використовуючи інші параметри секції.
   Proxy Server address : адреса проксі-сервера.
   Port: порт проксі-сервера.
   Use a proxy username/password: Проксі вимагає авторизації. Встановлення галочки означає, що для проксі буде використовуватися авторизація з використанням логина і пароля.
   Proxy User Name: Логін для проксі.
   Proxy Password: Пароль для проксі.
   Allow receіpt of work assignments and return results greater than 5 Mb in sіze : Одержувати великі завдання. Цей параметр означає згоду користувача на одержання великих, до 5 Мб і більше, завдань, що до того ж вимагають великих обсягів пам'яті для виконання. встановлення цього параметра не означає, що такі завдання будуть отримані негайно, це лише рекомендація для сервера, що призначає завдання. За такі завдання будуть нараховані додаткові бали в статистику.

   Налаштування параметрів відображення (секція Dіsplay)

встановлення відображення (секція Dіsplay)

Параметри цієї секції впливають на зміст вікна графічного клієнта, на швидкість відновлення зображень молекул у ньому і т.д. Тут описувати нічого не будемо, можете поекспериментувати. Думаю, розібратися буде не складно.


   Налащтування ядра (секція Advanced)

встановлення відображення (секція Dіsplay)

   Core priority: Пріоритет процесу. Системний пріоритет обчислювального ядра, що запускається клієнтом Folding@Home.
Значення "Lowest Possible" означає пріоритет "idle", тобто найбільш низький, і встановлений за замовчуванням. Встановлення значення "Slightly Higher" може трохи прискорити розрахунки, але ціною уповільнення виконання інших програм на даному комп'ютері й уповільнення його реакції на дії користувача
   Disable highly optimised assembly code: Виключити асемблерні оптимізації. Розрахункові ядра Folding@Home мають асемблерні оптимізації, використання яких прискорює обчислення. Якщо конфігурація комп'ютера не дуже стабільна, то результуюче навантаження стає непосильним, і тому виникає необхідність виключити оптимізації, щоб комп'ютер хоч і повільніше, але все-таки міг виконувати обчислення.
   Cpu Usage Percent: Завантаження процесора. При роботі клієнтської програми використовується 100% ресурсів процесора, але можна і зменшити навантаження на процесор до іншого відсотка, наприклад, якщо процесор перегрівається чи працює нестабільно з максимальним навантаженням.
   Checkpointing Frequency: Інтервал між контрольними точками - це час між примусовими збереженнями стану завдання. Вибір оптимального значення інтервалу залежить від конфігурації комп'ютера й імовірності його зависання чи раптового перезавантаження. На середніх по швидкості (Sempron, Celeron і старших Athlon і Pentіum) краще встановлювати 5-10 хвилин, на повільних і швидких - оптимальним був б більший час, 15-20 хв.
   Pause work while battery power is being used (for laptops): Призупинити роботу поки пристрій працює від батарей (Корисно для лаптопів).
   Ignore deadlines locally: Ігнорувати кінцеві дати. Встановлення галочки означає, що робота над завданням буде продовжуватися навіть після призначеної для нього кінцевої дати. Має сенс тільки у випадку, якщо таймер комп'ютера збився чи переводився, чи не працює взагалі. Варто врахувати, що якщо завдання дійсне прострочене, то за нього не будуть нараховані бали.
   If you prefer not to receіve work units with deadlines, you may indicate that here: Якщо комп'ютер випущений більш, ніж 3-4 роки тому і його процесор має частоту менше 1ГГЦ, то існує імовірність, що він не буде встигати повертати завдання до встановленого крайнього терміну. У цьому випадку можна настроїти клієнтську програму приймати тільки завдання, що не мають визначеного кінцевого терміну Deadlineless. Значення Standart говорить серверу, що необхідні завдання з кінцевою датою виконання. Значення No preference залишає рішення серверу.
   Get and return Deadlineless work in batches : Приймати і відправляти завдання без кінцевої дати прорахунку пакетами. Це означає накачувати і ставити в чергу кілька завдань, потім обраховувати їх, і повертати всі разом.  

   

Опис встановлення для Консольної версії клієнта


   1) Копіюємо файл FAH50х-Console.exe у папку, у якій надалі вона буде працювати (наприклад c:Program FіlesFoldingHome ).
   2) Запускаємо клієнт і відповідаємо на питання.
   3) username: Your_Name Вказуємо ім'я користувача - ім'я під яким користувач бере участь у проекті. (Висота букв має значення. romko це не т же саме що Romko )
   4) team:2164 ( 2164 - Номер команди Ukraine. Не помиліться ;). Бали, набрані учасником в одній команді, при переході учасника в іншу команду залишаються за старою )
   5) Launch automatically at startup, installing thіs as a service?: yes Установити клієнт як сервіс і автоматично запускати при завантаженні. Рекомендую поставити yes. При необхідності цей сервіс можна деінсталювати засобами клієнта.
   6) Ask before fetching/sending work?:no Запитувати дозвіл на вихід в Інтернет. встановлення в "Yes" означає, що клієнт буде видавати запит користувачу щораз , коли йому буде необхідно одержати завдання, чи відправити результат.
   7) Use internet Explorer settings?:yes Використовувати налаштування ІE. Для доступу в Інтернет використовуються налаштування проксі-сервера з конфігурації Internet Explorer'а. Встановлення галочки означає, що подальше налаштування доступу в клієнті Folding@Home не потрібне.
   8) Allow receipt of work assignments and return of work result greater than 5MB in size (such work units may have large memory demands): no Одержувати великі завдання. Цей параметр означає згоду користувача на одержання великих, до 5 Мб і більше, завдань, які до того ж вимагають великих обсягів пам'яті для виконання (до 350 Мб плюс файл підкачки). Встановлення цього параметра не означає, що такі завдання будуть отримані негайно (середній розмір завдань-100-300 Кб), це лише рекомендація для сервера, що видає Вам завдання. За такі завдання будуть нараховані бонусні бали в статистику.
   9) Change advanced options?:yes "змінити додаткові параметри?" Можете відповідати no, якщо у вас не ноутбук чи процесор з частотою більш 1 Ггц чи ви не хочете змінювати специфічні параметри такі як : Пріоритет процесу , Завантаження процесора , інтеравл збереження й інші.
   10) Core priority (idle/low):idle Пріоритет процесу. Системний пріоритет обчислювального ядра, що запускаєется клієнтом Folding@Home. "idle", тобто найбільш низький, і встановлений за замовчуванням. Встановлення значення "low" може трохи прискорити розрахунки, але ціною уповільнення виконання інших програм на даному комп'ютері й уповільнення його реакції на дії користувача, але буває корисний, якщо на комп'ютері виконується інша ресурсномістка програма з найнижчим пріоритетом.
   11) CPU usage requested (5-100): 100 Завантаження процесора у відсотках. При роботі клієнтської програми використовується 100% ресурсів процесора, але можна зменшити навантаження на процесор до іншого відсотка, наприклад, якщо процесор перегрівається чи система працює нестабільно.
   12) Disable highly optimized assembly code: no Виключити ассемблерні оптимізації. Розрахункові ядра Folding@Home мають ассемблерные оптимізації, використання яких прискорює обчислення. Якщо конфігурація не дуже стабільна, то результуюче навантаження стає непосильним, і тому виникає необхідність виключити оптимізації, щоб комп'ютер хоч і повільніше, але все-таки міг виконувати обчислення.
   13) Pause if battery power is being used (useful for laptops): no Призупинити роботу поки пристрій працює від батарей (Корисно для Лаптопів і при роботі від ДБЖ).
   14) Interval, in minutes, beetween checkpoints (3-30): 15 Інтервал між контрольними точками - це час між примусовими збереженнями стану завдання. Вибір оптимального значення інтервалу залежить від конфігурації комп'ютера й імовірності його зависання чи раптового перезавантаження. На середніх по швидкості комп'ютерах (Sempron, Celeron і старших Athlon і Pentіum) краще встановлювати 5-10 хвилин, на повільних і швидких - оптимальним був б більший час, 15-20 хв. Чому на повільних інтервал варто ставити побільше? Тому щоб система була зайнята розрахунками, а не записом результатів. Чому на швидких? Якщо система працює стабільно - нехай не відволікається по дріб'язках. Варто враховувати ще таку особливість: у момент запису клієнт просто пише нові дані поверх старих, не створюючи резервну копію. І якщо в цей час у вас виключать електрика, те всі результати будуть загублені і прийдеться починати з нуля.
   15) Memory, in MB, to indicate (xxx available) [xxx]: Кількість пам'яті, що може бути використано клієнтом (це не значить, що він буде всю її використовувати). Параметр актуальний для big units. Рекомендовано залишити так, як є.
   16) Request work units without deadlines (no/yes) [no]: no Приймати завдання без кінцевої дати відправлення. Якщо комп'ютер випущений більш, ніж 3-4 роки тому і його процесор має частоту менше 1ГГЦ, то існує імовірність, що він не буде встигати повертати завдання до встановленого крайнього терміну. У цьому випадку можна настроїти клієнтську програму приймати тільки завдання, що не мають кінцевої дати відправлення. Значення no говорить серверу, що необхідні завдання з кінцевою датою виконання. Значення yes дозволяють приймати завдання без кінцевої дати відправлення. Час "життя" завдань можна подивитися тут.
   17) Set -advmethods flag always, requesting new advanced scientіfic cores and/or work units if available: yes Приймати нові дослідницькі ядра і завдання, якщо вони доступні. Тільки для консольного клієнта версії 5.0.4.
   18) Ignore any deadline information (mainly useful if system clock frequently has errors): no Ігнорувати кінцеві дати. Встановлення галочки означає, що робота над завданням буде продовжуватися навіть після призначеної для нього кінцевої дати. Має сенс тільки у випадку, якщо таймер комп'ютера збився чи переводився, чи не працює взагалі. Варто врахувати, що якщо завдання дійсно прострочене, то за нього не будуть нараховані бали.
   19) Maсhine ID (1-8): 1 Може приймати значення від 1 до 8. Актуально для багатопроцессорных станцій і двоядерных процесорів. Кожен запущений клієнт на тому самому комп'ютері повинний мати різні Maсhine ID. Щоб запустити трохи клієнтів на одній машині, їх варто помістити в різні папки (наприклад c:Program FilesFAH1 і c:Program FilesFAH2 ), і вказати різні Maсhine ID.



   У статистиці ви з'явитеся після обрахування і відправлення на сервер першого результату.

   Офіційна статистика - http://vspx27.stanford.edu/cgi-bin/main.py?qtype=teampage&teamnum=2164 (час оновлення-1 година)
   Розширена статистика - http://folding.extremeoverclocking.com/team_summary.php?s=&t=2164 (час оновлення-3 години)

   Також Рекомендуємо прочитати Розширену статтю, де ви зможете знайти відповіді на багато питань.

   Відвідаєте наш форум . Тут також можна знайти багато цікавої інформації, а також поставити запитання, на які ми постараємося дати відповідь, вирішити проблему всією командою.


Дата: Четвер, 09 Лютий 2006
Прочитана: 16526 раз

Распечатать Распечатать    Переслать Переслать    В избранное В избранное

Другие публикации
  • Новачкам!
  • Про проект та ПЗ Folding@Home
  • Встановлення WinSMP кліента
  • FAH SMP Affinity Changer
  • Встановлення GPU кліента
  • Як користуватися UDmonitor
  • Робота F@H у оффлайні
  • Встановлення клієнта Folding@home в домені
  • Folding@Home і Linux
  • Folding@Home та iMac
    Повернутися назад

  •  » Положення команди 
    Медико-біологічні
    Correlizer
    47
    DrugDiscovery@Home
    9
    Fightaids@Home
    40
    Folding@Home
    56
    Gpugrid.net
    50
    Help Cure Muscular Dystrophy
    40
    Help Conquer Cancer
    40
    Help Fight Childhood Cancer
    40
    Human Proteome Folding (Phase 2)
    40
    Lattice Project
    20
    Malariacontrol.net
    47
    NRG@home (Najmanovich Research Group)
    26
    Poem@Home
    32
    Ps3grid.net
    50
    RNA World
    47
    Rosetta@Home
    27
    World Community Grid
    40
    Математика
    Abc@Home
    13
    Collatz Conjecture
    75
    EulerNet
    10
    Gimps (Great Internet Mersenne Prime Search)
    29
    Mersenne@home
    78
    NFS@Home (Number Field Sieve)
    55
    OGR-27
    11
    OPTIMA@HOME
    35
    primaboinca
    44
    Primegrid
    40
    Seventeen Or Bust
    16
    Seventeen Or Bust-Sieve
    17
    WEP-M+2 Project (Wanless)
    40
    Криптографія
    DistrRTgen
    68
    Enigma@Home
    52
    RC5-72
    22
    Фізика
    Einstein@Home
    49
    IBERCIVIS
    1
    Leiden Classical
    61
    Lhc@Home
    33
    Magnetism@Home
    2
    Muon1-DPAD
    31
    Spinhenge@Home
    39
    Хімія
    QMC@Home
    44
    Kосмос
    Constellation@home
    51
    Cosmology@Home
    44
    Milkyway@Home
    48
    Orbit@Home
    27
    SETI@Home
    90
    Планета земля
    Climate Prediction
    43
    La Red de Atrapa Sismos
    7
    Quake Catcher Network
    64
    Radioactive@Home
    12
    Virtual Prairie (ViP)
    24
    Штучний інтелект
    FreeHAL@Home
    24
    Neurona@Home
    21
    Інтернет
    Majestic-12
    4
    Рендеринг
    Burp
    34
    Luxrenderfarm@home
    0
    ORE (Open Rendering Environment)
    40
    Ігрові проекти
    Chess960@Home
    95
    sudoku@vtaiwan
    16
    Клікери і трекери
    Marmot Project
    239
    Whatpulse
    83
    Мікс
    AlmereGrid
    24
    Pirates@Home
    9
    Sztaki Desktop Grid
    58
    Yoyo@Home
    37