Distributed Computing team of Ukraine | Ukraine - Українська Команда Розподілених Обчислень | Ukraine - Украинская Команда Распределённых Вычислений - Описи проектів

https://distributed.org.ua/index.php?go=Pages&in=view&id=46
Распечатать

Проект 2142



Проект 2142

оригінал опису p2142
версия на русском

Альдозоредуктаза (с) зображення www.rcsb.org      Цим проектом ми в більш складному вигляді звернулися до старого проекту 1153. Моделюється білок людини, альдозоредуктаза, що вважається причиною більшості наслідків хронічного діабету, таких як катаракти, відмова нирок, деградація периферичних нервів, які вивчаються Boxer Group у Стенфорді.

     В експериментах досліджуються молекулярні вібрації двох інгібіторів (речовин, що сповільнюють хімічні реакції) білка, прототипів ліків, що запускають мутації на ділянці з активним ензимом. Результатом експериментів є дані про електричні поля на ділянках приєднання інгібітору. Це прекрасна можливість для дослідження процесу взаємодії ліків, інгібіторів, й основаній у білках, що має відношення до медицини, молекулярній біології та біохімії.

     Через дуже великий розмір системи (альдозоредуктаза має 316 залишків, кофактор, інгібітор, 80 000 атомів води) ці симуляції займають багато пам'яті, тому будуть обмежені тією частиною клієнтів, які дозволяють використання 200 Мб оперативної пам'яті й більше (ця величина змінилася до 100 Мб із 22.09.2006).

     Переклад - Yura_H, редакція і розміщення - Arbalet




| 21.01.2007 17:09